Buddy Behendigheid

Planning lessen nieuwe cyclus Beh. 2023-03

Maandaggroepen: 6, 20, 27 mrt; 3, 10, 17, 24 apr; 1, 8, 15 mei

Zaterdaggroepen: 8, 15, 22, 29 apr;13, 20 mei

10 lessen per cyslus, losse lessen kosten €15,= per les.

Behendigheid is een hondensport die in Nederland steeds meer enthousiaste beoefenenaars krijgt. De behendigheidsport is geschikt voor bijna alle soorten honden of het nu rashond of rasloos zijn. Naast de lichaamsbouw, de kracht en de wendbaarheid van de honden zijn ook andere eigenschappen belangrijk om te bepalen of je hond geschikt is voor behendigheid, dus ook belangrijk zijn volgzaamheid, dapperheid, een goed evenwichtsgevoel, intelligentie en nauwkeurigheid. Voor de training van behendigheid moet de hond eerst volledig zijn uitgegroeid.

Dat betekent voor kleine honden vanaf minimaal 12 maanden en grotere honden toch wel 15 maanden oud moeten zijn. De sprongen mogen in ieder geval pas op latere leeftijd worden getraind omdat pas dan het skelet en spierweefsel van de hond voldoende is ontwikkeld. Een minimale vereiste is het behalen van de Buddy Vervolg 1 van Hondenschool Buddy.

De sport biedt de honden een fantastische mogelijkheid om zich uit te leven en samen met hun baas actief bezig te zijn. Ook de baas zal in conditie moeten zijn om met de hond te trainen en eventueel wedstrijden te lopen. De toeschouwer zal met genoegen en bewondering de sprongen en de kunsten bekijken die de hond zonder enige moeite lijkt te beheersen. Maar het belangrijkste van behendigheid is dat hond en baas als een team optreden en elkaar steeds beter zullen leren begrijpen.

Behendigheid is dus een sport voor snelheid, wendbaarheid, heel veel afwisseling en veel nadenk werk voor de bazen maar misschien wel het belangrijkste de honden vinden het werkelijk prachtig om hier aan mee tedoen, ze zijn vaak ook veel hyper van het spel. Bedenk wel dat die geweldige honden die je soms op T.V. ziet, niet zo geboren worden, maar dat zij worden gevormd door de juiste baas-hond combinatie en dat er heel veel training uren (jaren) erin zitten.